2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

A Jobbik a titkosított NAT-kutatás közzétételét követeli

Ha az oktatási államtitkárságnak nincs takargatnivalója a Nemzeti Alaptanterv társadalmi megítélésével kapcsolatban, akkor titkosítás helyett nyilvánosságra hozná azt a közpénzből készített kutatást, ami a NAT-ról készült. A Jobbik szerint ez kötelessége is lenne, azonban így nem tekinthető hitelesnek a kivonatolt felmérés, melynek még készítője is ismeretlen. A nemzeti konzultációnak nevezett kormánypropaganda és személyes adatgyűjtés alkalmával is olyan manipulatív kérdéseket tett fel a kormány, hogy az arra előre megadott válaszok nem tükrözik az emberek valódi véleményét. E gyakorlat alapján félő, hogy ugyanezt a csalást az alaptantervvel foglalkozó felmérésnél is elkövette a tárca, így amíg nem oldják fel a tíz évre tervezett titkosítást, addig hiteltelen erre hivatkozniuk. A rejtegetés azért is különösen felháborító, mert az adófizetők forintjaiból készített felmérésről van szó, ám még a közpénzből támogatott cég nevét sem adja ki a tárca. A Jobbik különösen annak fényében fogalmazza meg aggodalmát, hogy Hoffmann Rózsa államtitkárságától nem idegen a botrányos anyagok titkosítása, sőt létező dokumentumok letagadása sem: maga az államtitkár hazudott korábban egy olyan háttértanulmány létezéséről, amelyről végül kiderült, az ő személyes aláírása is szerepelt rajta.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom felszólítja az államtitkárságot, hogy ne várja meg a nemzeti ellenzék kormányra kerülését, hanem már most hozza nyilvánosságra a közpénzből végzett kutatással kapcsolatos adatokat.

Dúró Dóra országgyűlési képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…