2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

A Jobbik a héten a szakszervezetekhez fordul a Valódi Nemzeti Konzultáció ügyében

A Jobbik 2016. január 30-án a korrupció, az egészségügy és az oktatás témájában útjára indította a Valódi Nemzeti Konzultációt. A Jobbik mint Magyarország második legnagyobb politikai közössége, mint a legerősebb ellenzéki párt, mint az egyedüli kormányváltó alternatíva úgy érzi, hogy ezeken a területeken nem lehet várni 2018-ig. Mivel a népszavazás lehetőségét a Fidesz elvette az emberektől, így egyedül a nemzeti konzultáció lehetősége maradt, ha nyomást akarunk gyakorolni az Orbán-kormányra.

A konzultáció lebonyolításába a kormánnyal ellentétben a Jobbik mindhárom területen bevonja a civil szférát, a szakszervezeteket és az érdekképviseleteket, mert ezeknek a problémáknak a megvitatása és megoldása nem pártkérdés, hanem nemzeti ügy. Ezen megfontolásból a Jobbik a héten minden egészségügyi és oktatási szakszervezetet és érdekképviseletet e-mailben és postai levélben egyaránt megkeres, hogy a Valódi Nemzeti Konzultáció tervéről értesítse őket, illetve felkérje a területeken érintett szervezeteket véleményük elmondására.

A Jobbik elnöksége a Valódi Nemzeti Konzultáció témafelelőseinek oktatási kérdésekben Dúró Dóra, egészségügyi témákban Lukács László, a korrupció elleni küzdelem ügyében pedig Szilágyi György országgyűlési képviselőket választotta meg.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek