2024. 02. 27. kedd

Edina
1 EUR 390 HUF
1 GBP 456 HUF

A járványnak kedvez a védőoltás megtagadása

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) oroszországi képviselője arra figyelmeztette a nemzetközi közvéleményt, hogy aki visszautasítja a készülő védőoltás beadását, a koronavírus-járvány terjedését segíti elő – jelentette pénteken a Magyar Szociális Fórum (MSZF).
Melita Vujnovic kijelentette: „Az ilyen elutasítás abban az esetben, ha a vakcina könnyen elérhető, azzal a kockázattal jár, hogy visszafordítják az oltások által elkerülhető betegségek elleni küzdelemben elért haladást”.

Jelenleg úgy fest a helyzet, hogy az emberek több okból is megtagadják az oltásokat, például gondatlanságból, bizalom hiányából, vagy az oltási szolgáltatásokhoz való hozzáférés hiánya miatt. Ezekre oda kell figyelni, és megfelelő lépéseket tenni a közegészség védelmében – mondta.

Vujnovic kockázatosnak nevezte, hogy egyesek másokra hárítják a felelősséget, és azt hiszik, nekik nem kell beoltatniuk magukat, ha a többieket már beoltották.

Egészségügyi forrásokat idézve az MSZF azt írta, hogy világméretekben a COVID-19 még mindig terjedő szakaszban tart. A Worldometer naprakész kimutatása szerint péntekig 6.737.870-en kapták el a fertőzést, 393.784-en haltak bele, kórházban 3.273.901 beteget ápolnak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek