2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

A járvány miatti kényszerpihenő néhány családnak katasztrófa

Sajnos sokan kerültek hazánkban a Covid-19 miatt bekövetkezett helyzetben derült égből villámcsapásként katasztrófahelyzetbe, hisz megszűnt a munkájuk, a bevételi forrásuk. Akinek nem volt elegendő-, vagy akár semmilyen félretett pénze, azok bizony most nagy gondban vannak, és van olyan család ma Magyarországon, ahol problémát jelent az alapvető élelmiszerek beszerzése is.

Ezért döntöttek a Szcientológia Önkéntes Lelkészek ismét úgy, hogy a kórházi dolgozók után a szcientológusok folyamatosan beérkező adományaiból azokat a családokat támogatják, akiket ez a katasztrofális helyzet a leginkább sújt.

A múlt héten a Vöröskereszt három budapesti irodáján keresztül, most csütörtökön pedig a TündérPakk Alapítványon keresztül juttatják el adományaikat a rászorulóknak.

A TündérPakk Alapítvánnyal korábban már sikeresen működtek együtt a szcientológusok, hisz múlt év májusában egy jótékonysági koncertjükből befolyó bevételből pénzadománnyal, szeptemberben pedig tanszerekkel támogatták az Alapítványt.

Most ismét hozzájuk fordultak, mert ők már eleve sok hátrányos helyzetű családdal állnak kapcsolatban, segítve őket. Megtudták tőlük, hogy a koronavírus miatt kialakult helyzetben sokkal többen fordulnak hozzájuk segítségért, mint korábban, és kezdenek kifogyni az adománykészleteik.

Így épp jókor jött az a körülbelül egy tonna tartós élelmiszer és tisztálkodási szerek, amelyeket csütörtökön délelőtt a Szcientológia Önkéntes Lelkészek csapata kiszállított a Tündérpakk Alapítvány budapesti központjába. A tartós élelmiszer adományuk nem csak sütés-főzéshez szolgáló alapvető alapanyagokat tartalmazott, hanem a gyermekeknek kakaót, vaníliás karikát és sós perecet is beszereztek. Tisztálkodási szereket (szappan, fogkefe, fogkrém, borotvahab, sampon) pedig azért adományoztak, mert a TündérPakk Alapítvány vezetőjétől, Szomolányi Tímeától előzetesen megtudták, ezekre is nagy szükség van, hiszen ha valakinek nincs elég pénze élelmiszerre sem, akkor tisztálkodásra végképp nem tudnak költeni.

Végül az önkéntes lelkészek 288 darab útmutató kisfüzetet adományoztak Hogyan tartsd egészségesen magadat és másokat? címmel, mely erről az oldalról ingyenesen le is tölthető:

https://www.szcientologia.org.hu/staywell/

Az elkövetkező egy hétben eddig már 40 család várja a TündérPakk Alapítvány segélycsomagjait, és a lista folyamatosan nő.

Összefogással most ki tudjuk segíteni azokat, akik bajban vannak!

A videón a Tündérpakk Alapítvány vezetőjével, Szomolányi Tímeával beszélget adományuk átadásakor Vojtilla Tímea, a Szcientológus közösség szóvivője.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek