2024. 04. 16. kedd

Csongor
1 EUR 394 HUF
1 GBP 462 HUF

A haszon a fideszes képviselőé, a költség az önkormányzaté?

A Miskolci Ingatlankezelő mélyen piaci ár alatt értékesített egy 6 lakásos belvárosi társasházat úgy, hogy a fideszes önkormányzati képviselőhöz kapcsolható vevő szerződéses kötelezettségeit is átvállalta – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Badány Lajos, a Jobbik önkormányzati képviselője.

 Tavaly a Miskolci Ingatlankezelő értékesítésre hirdetett meg egy 6 lakásos, használatban lévő társasházi ingatlant. Az társasház – valószínűleg a 10.500.000.- Ft-os kikiáltási áron – egy INVESCO Kft. nevű cég tulajdonába került. Eszerint a vevő mindössze 1,75 millió Ft/lakás áron szerezte meg az ingatlan tulajdonjogát. A MIK írásban arról tájékoztatta a bérlőket, hogy – az adásvételi szerződés értelmében – az új tulajdonos köteles részükre másik lakást/ingatlant biztosítani. Az INVESCO Kft viszont nem kereste meg a bérlőket ajánlatával. Megtette ezt helyettük a MIK, aki tudatta a bérlőkkel, hogy csak pályázati úton juthatnak a továbbiakban lakáshoz. Tehát a Miskolci Ingatlankezelő teljesítené a vevő kötelezettség vállalását. „ Így a haszon a fideszes képviselő „munkáltatójaként” bejegyzett cégé, a veszteség pedig az önkormányzaté” – állapította meg Badány.

 

Révész Péter önkormányzati képviselő a részletek tekintetében elmondta, hogy az INVESCO Kft Dr. Nánási-Kocsis Norbert, fideszes képviselő tulajdonában volt, a Miskolc, Lehel u. 8. szám alatt bejegyezve. A cég értékesítése után átkerült a képviselő munkaadójának tulajdonába, amely cég ugyanabba az ingatlanba van bejegyezve, s akinek az érdekeltségei közzé tartozik az a Forsignia Kft., ahol Dr. Nánási-Kocsis Norbert főállásban dolgozik, és havonta felveszi a fizetését.

A Jobbik képviselője felhívta a figyelmet arra, hogy lakottan pont a fele árat kellett a vevőnek megfizetnie az ingatlanért, mint kiürített állapotban kellett volna, így – szerződés szerint – neki kötelessége csereingatlanról gondoskodnia. Ezt a történtek szerint megteszi helyettük az önkormányzat azzal, hogy pályázati úton új bérleményt biztosít a bérlők számára.

„ Ha a MIK átvállalja Dr. Nánási-Kocsis Norbert munkaadójától a bérlők elhelyezését, akkor azzal kétszeresen is megkárosítja Miskolc városát” – jelentette ki Révész.

Egyszer azért mert az átvállalt elhelyezési költségek és kötelezettségek miatt 5 családdal kevesebb jut önkormányzati bérlakáshoz, másodszor pedig azért mert az elhelyezés átvállalásával az ingatlanok üresen lesznek átadva a vevőnek, aki az értékbecslés szerinti 21 millió helyett, csak 10,5 milliót fizet az ingatlanokért a városunknak – zárta gondolatait a Révész Péter.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek