2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

A Fideszt nem érdekli, ha sztrájk lesz Miskolcon

A Jobbik szerint a miskolci Fideszt nem érdekli, ha sztrájk lesz Miskolcon, így a miskolciaknak fel kell készülniük arra, hogy a városvezetés nemtörődömsége miatt valóban nem, vagy csak késve fognak eljutni az iskolába, munkahelyre, kórházba.

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője szerint Miskolc múlt heti rendkívüli közgyűlésén a képviselők megvitathatták volna a kialakult, valóban rendkívüli helyzetet, miután a közlekedési dolgozók sztrájkot helyeztek kilátásba a 2015-re megígért, de elmaradt béremelés miatt. Kriza Ákosnak lehetősége lett volna  sürgősségi indítvány keretében rendezni a kérdést, megelőzve a sztrájkot, ezzel azonban nem kívánt élni.

Ráadásul a Fidesz még csak tárgyalni sem volt hajlandó se a sztrájkról, se az elmaradt béremelésről, helyette kivonultak, a szót pedig elvették a Jobbiktól, idézte fel a történteket az ellenzéki politikus. Jakab Péter úgy fogalmazott: „a városvezetés felvette a három majom pózát: se hallani, se beszélni nem akarnak a problémáról, látni meg végképp nem akarják, mi is a gond.” Szerinte ugyanis a közlekedési dolgozók sztrájkja már nem csak az elmaradt havi 3 ezer forintos béremelésről szól, hanem arról is, lehet-e következmények nélkül hazudni a miskolciaknak.

https://youtu.be/K4GnJXmkulQ

Bár a sajtó már tényként kezeli, hogy Miskolcon le fog állni a tömegközlekedés, Jakab Péter úgy véli, addig, amíg nem áll le az első busz és villamos, még van esély, hogy a Fidesz betartsa egy évvel ezelőtti ígéretét, és kifizesse a 2015-re vonatkozó 3 százalékos béremelést. A sztrájkot csak béremeléssel lehet elkerülni, ez minden miskolci érdeke pártállástól függetlenül, nyomatékosította a Jobbik képviselője.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…