2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

A fideszes oligarchák ügyvédje nem alkalmas NMHH-elnöknek

A Jobbik szerint a fideszes oligarchák ügyvédjének, Karas Monikának a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöki posztjára való jelölésével Orbán Viktor ismét bebizonyította, hogy pártelnöki és miniszterelnöki tisztségét nem tudja szétválasztani, az állami kinevezések során a szakmai felkészültségnél fontosabb a politikai kötődés, a saját hatalmuk kormányokon átívelő bebetonozása. Karas Monika jelölhetősége érdekében a médiatörvényt is módosította a kormánytöbbség a nyári szünet előtt, könnyítve a szakmai követelményeken. A Jobbik szerint ez esetben
is elfogadhatatlan a személyre szabott törvényhozás, ahogy álságos a szakmai szervezetek előzetes felkérése is a személyi javaslatra, különösen úgy, hogy e jelöléssel kapcsolatos egyeztetést Lázár Jánosra bízta a kormányfő. Arra az emberre, aki úgy vélekedett: „akinek nincs sem mije, az annyit is ér.” Lázár János azóta sem gondolja ezt másként, hiszen a Csányi Sándorral való vitájában most úgy fogalmazott: „Aki ilyen fontos ember az országban, annak a véleményét is kénytelen vagyok tudomásul venni.” A Jobbik szerint végre a szegény emberek véleményét kéne venni a döntések meghozatalánál, mert enélkül nem működik a sokat emlegetett demokrácia sem.
A jelenlegi demokráciakísérlet egyik legnagyobb buktatója a kiegyensúlyozott médiatájékoztatás hiánya; hiába írja elő a követelményt a médiatörvény elvileg még a kereskedelmi televíziók számára is, a jogsértések rendre hatósági szankciók nélkül maradnak.
Szerte a médiában a legnagyobb kirekesztés a nemzeti ellenzéket éri még a Fidesz uralta NMHH statisztikái szerint is. A Karas Monika által képviselt, állítólag jobboldali Hír TV-ben is például kétszer-háromszor annyi megszólalási lehetőséghez jut őfelsége ellenzéke, az MSZP, mint a Jobbik. Az ő kinevezése e törvénytelenség hatósági bebetonozását is jelentené.

Novák Előd országgyűlési képviselő, a Jobbik alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek