2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

A fideszes munkahelyteremtés eredménye: pár hónap alatt megszűnő cégek

Folyamatosan hangos a kormány sikerpropagandájától a média, hol mennyi új munkahelyet hoztak létre, milyen gyárat nyitottak meg. Azt ellenben nem reklámozza a Fidesz–KDNP-kormány, hogy gazdasági álomkörnyezetükben ezek a cégek sorozatban mennek tönkre, így viszik magukkal az állami támogatási milliókat, sok esetben milliárdokat is, hatalmas adósságokat és munkanélküliek százait maguk mögött hagyva. Legfrissebb példa a Zalai Baromfifeldolgozó Kft., melyet Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter adott át 2012 januárjában, és immár felszámolás alatt áll. Mindezt 224 millió forintos foglalkoztatási támogatás mellett, amelyből 173 dolgozónak adtak munkát alig több mint egy évig, majd a cég rengeteg (köztük munkavállalók felé fennálló) adósságot felhalmozva tönkrement.

A Jobbik folyamatosan hangoztatja, hogy a jelenlegi gazdasági környezetben a foglalkoztatási támogatásoktól nem várható tartós munkahelyteremtés, az ilyen támogatások révén munkához jutott emberek gyakorlatilag állami alkalmazottaknak tekinthetők.

A Jobbik ezért is sürgeti az átfogó, a gazdasági szerkezet gyökereihez nyúló fejlesztést, valódi húzóágazatok életre hívását és külpiacok keresését, mely megfelelő alapot nyújthatna a valódi foglalkoztatás-bővüléshez, azon belül a hátrányos helyzetű rétegek és térségek munkahelyteremtő támogatásokkal történő felzárkóztatásához.

Bertha Szilvia országgyűlési képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek