2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

A Fidesz nem hal, nem lát, nem beszél

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés fideszes elnöke, Török Dezső szerint a testület nem szólhat bele a parlamenti törvényhozásba még ajánlás vagy kérés megfogalmazása szintjén sem. Akkor sem, ha életek védelméről van szó.
A megyei közgyűlés szerdai ülésén a Jobbik javaslatot tett arra, hogy a testület forduljon kéréssel, ajánlással a kormányzat felé a trafiktörvény módosítása érdekében, melynek egyik pontja az üzletekbe történő beláthatóságot akadályozza. Amíg Lázár János hatástanulmányokra vár, addig a Jobbik a megyei rendőrfőkapitánynál érdeklődött: a miniszter úr kért-e hatástanulmányt a trafikok ügyében a bűnözéssel súlyosan fertőzött Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből.  A nemleges válasz miatt kijelenthető, hatástanulmány helyett marad a statisztika: a trafiknyitások óta eltelt 663 nap alatt 142 esetben történt rablás és ebből 40 esetben fegyveres volt az elkövető.

Nincs még egy olyan üzlettípus, ahol ekkora intenzitással követnek el rablásokat, mint a dohányboltokban. Látjuk, és egyben elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a dohányboltok dolgozói napi szintű kockázatnak vannak kitéve, mellyel jelenleg kénytelenek együtt élni.

Az elmúlt hét halálesete mindannyiunkat megdöbbentett. Borsod-Abaúj-Zemplénben, ott, ahol az elmúlt évben tovább emelkedett az emberölések száma, kiemelten kell kezelnünk a trafikokban dolgozók életvédelmét is. Ezt szolgálta volna a Jobbik javaslata, amire fideszes arrogancia és hatalmi gőg volt a válasz. Ezek után csak remélni tudjuk, hogy a párbeszédre képtelen kormánypárt struccpolitikája nem fog újabb emberéleteket követelni.

Hocza Tamás, Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek