2024. 03. 4. hétfő

Kázmér
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

A Fidesz megvalósítja a Földet az olasz gazdáknak fél áron! programot

2014 őszén egy helyben gazdálkodó olasz vállalkozó Lábod határában 107 hektárnyi területre akarta rátenni a kezét: az adásvételi szerződében 135 millió forintban egyezett meg az eladóval. Ezt megakadályozandó a Jobbik az ügyészséghez és a Nemzeti Földalapkezelőhöz fordult, a Parlamentben pedig Vajon hány négyzetkilométert enged még át külföldieknek a magyar kormány? Nem elég kicsi így még Magyarország? címmel kérdést is tettünk fel. A kabinet részéről Bitay Márton Örs államtitkár azzal nyugtatott meg, hogy az NFA élni fog elővásárlási jogával, és nem hagyják, hogy a szóban forgó terület külföldi kézbe kerüljön. Az ígéretének eleget is tett, az NFA 135 millió forintért megvette a 107 hektárt.

A magyar abszurd akkor ütötte fel a fejét, amikor a Földet a gazdáknak! fantázianevű földárveréseken ezt a földterületet (néhány hektár kivételével) megvehette a szóban forgó olasz, de a korábbi 135 millió forintos vételár helyett csupán 73 milliót kellett kifizetnie érte. Minden magyar állampolgár örülne ilyen ajándéknak a mindennapjaiban!

A Jobbik újra az ügyészséghez fordul, mert véleményünk szerint megalapozott a hűtlen kezelés, illetve a hanyag kezelés gyanúja. Várjuk a felelősök megnevezését, várjuk a magyar állam hathatós beavatkozását, amellyel megnyugtató pontot tesznek végre az egész disznóság végére.

Ander Balázs, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az Országos Közös Akarat (OKA) 2024.02.20-ára – a kirobbant „kegyelmi botrány” után – összehívta a magyarországi gyermekvédelemmel foglalkozó civil és…

További cikkek

Hadüzenet összefogással
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2023 nyarán alakított munkacsoportot az illegális dohánykereskedelemmel szemben. A legújabb intézkedés részeként a …