2021. 12. 9. csütörtök

Natália
1 EUR 368 HUF
1 GBP 430 HUF

A Fidesz-kormány valódi arca: ötszázezerért tiéd a Tihanyi-félsziget!

A Fidesz álszent politikájának következménye és egyben szimbóluma a Tihanyi-félszigeten történt természetpusztítás és annak kezelése. Orbán Viktor személyes felelőssége, hogy odáig züllesztették a környezetvédelmi intézményrendszert, hogy bárki ötszázezer forint büntetéssel megúszhatta ezt a helyrehozhatatlan pusztítást.
Az LMP 2020 nyarán tett feljelentést a Tihanyi-félszigeten történt természetpusztítás miatt, mert egy szűk gazdasági elit, kihasználva a Fidesz-kormányzat által kínált jogi kiskapukat, közös természeti értékeinket gátlástalanul elpusztította, mindezt saját luxusigényeinek kielégítése és vagyonának gyarapítása érdekében.
Most megdöbbenve értesültünk arról, hogy a súlyos természetpusztításért felelős személy jelképes összegű büntetéssel megúszta. A Fidesz számára a környezet- és természetvédelem egy akadály, melyet le kell bontani, hogy egy szűk gazdasági érdekcsoport előrejutását, gazdagodását elősegítsék ezzel is.
A Balatont és Magyarországot csak akkor védhetjük meg a természet tönkretételétől és a Fidesz-oligarcháktól, ha 2022-ben kormányt váltunk, majd jelentősen megerősítjük a környezet- és természetvédelmi intézményrendszert, és törvényi környezetet úgy alakítjuk, hogy az a közös értékeinket védje, ne kevesek gazdagodását szolgálja.
Schmuck Erzsébet,
az LMP társelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hirdetés

Friss hírek

Hirdetés

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum