2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

A Fidesz ismét nemet mondott a bevándorlásellenes Alaptörvény-módosításra

A Fidesz az Igazságügyi Bizottság mai ülésén ismét leszavazta saját javaslatát, mely megakadályozta volna a kényszerbetelepítést, egyúttal jobbikos javaslatra kizárta volna a szegény migránsok mellett a gazdag migránsok betelepítését is. A kormánypárti képviselők egyetlen új érvet sem voltak képesek felhozni, továbbra is árukapcsolásnak nevezik, hogy a nemzeti néppárt nemcsak a szegény, hanem a gazdag terroristáktól is megvédené az országot.

A letelepedési kötvényekkel kapcsolatban csak arról született döntés, hogy elviekben márciusban felfüggesztik a forgalmazást, azt ugyanakkor még Lázár János is megerősítette, hogy a programot bármikor újraindíthatják. A szerdai szavazás arra bizonyíték, hogy az Alaptörvény-módosítás vagy nem volt fontos november 8-án, vagy ha fontos is volt, akkor nem annyira, mint a biznisz.

Mivel a Házszabály lehetőséget biztosít, hogy plenáris ülésen kérjék egy javaslat tárgysorozatba vételét, ezért a Jobbik az Országgyűlés elé fogja terjeszteni az Alaptörvény-módosítást, mely nemcsak a szegény, hanem a gazdag terroristák betelepítését is kizárná.

Staudt Gábor frakcióvezető-helyettes

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek