2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A Fidesz elutasította a lehetőséget: nem emelkedhet a kistelepülési polgármesterek javadalma

A Fidesz elutasította a lehetőséget: nem emelkedhet a kistelepülési polgármesterek javadalma

Az Országgyűlés Költségvetési Bizottságának hétfői ülésén a kormánytöbbség nem fogadta el azt a javaslatunkat, amely jelentősen emelte volna a kistelepülések és az aprófalvak polgármestereinek javadalmát oly módon, hogy minderre a központi költségvetés külön támogatást is biztosít.

Nemrégiben a legnagyobb települési érdekvédelmi szervezet által összehívott, ötpárti egyeztetésen úgy tűnt, hogy konszenzusos javaslatunkat minden politikai erő támogatni tudja. De a Költségvetési Bizottságban képviselt elutasító magatartásával egyértelművé vált, hogy a Fidesz presztízskérdést csinál ebből az egyébként égető problémából. Meggyőződésünk, hogy Magyarország jövője a vidék életképességén és társadalmának megerősödésén múlik. Így ezen célok elérésében kulcsszerepet játszó polgármestereket segíteni kell méltányos javadalmazás biztosításával, elismerve ezáltal is sokszor 24 órás szolgálatban végzett áldozatos munkájukat.

Felszólítjuk a kormányt, hagyjon fel destruktív magatartásával: az önkormányzatiság folyamatos leépítése és a drasztikus központosítás helyett teremtse meg a települések fejlődésének, önrendelkezésük kibontakoztatásának lehetőségét!

Hegedűs Lorántné, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…