2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

A Fidesz 10-ből 9 miskolcit hagy az út szélén

De a tizedik sem fog meggazdagodni, kivéve, ha Kriza Ákosnak hívják, így reagált Jakab Péter Miskolc polgármesterének bejelentésére, miszerint emelik az önkormányzati dolgozók, vagyis tízből egy miskolci fizetését. Kriza Ákos illetménye eközben már eléri az egymilliót.
A Jobbik frakcióvezetője emlékeztetett rá, legerősebb ellenzéki pártként eddig háromszor kezdeményezték, hogy a miskolciak fizetése legalább a nyugat-magyarországi szintre zárkózzon fel, erre azonban a Fidesz háromszor mondott nemet. Mára eljutottunk oda – folytatta – hogy legalább az önkormányzati dolgozók bérét hajlandó a kormánypárt megemelni 20 százalékkal, enélkül ugyanis valószínűleg már az idén összeomlana az önkormányzat működése. Az emelés ugyanakkor tíz miskolciból mindössze egy főt érint, mutatott rá Jakab.

Eközben Kriza Ákos illetménye nem 20, hanem 30 százalékkal fog emelkedni, immár másodszor. Miskolc polgármestere idén már havi egymilliót fog hazavinni, plusz költségtérítést, eközben tízből kilenc miskolcit az út szélén hagy a városvezetés, Kriza Ákos szerint ugyanis az ő bérük már tavaly is rekordszinten nőtt.

Jakab Péter szerint nem a fizetések rekordszintűek, hanem a dolgozói szegénység, amit tovább fog mélyíteni, hogy a Fidesz ukrán vendégmunkásokkal akarja bebetonozni az alacsony béreket. Ezzel kapcsolatban a néppárti politikus úgy fogalmazott: Miskolcnak nem keleti, hanem nyugati bérekre van szüksége, ezért hirdette meg a Jobbik az európai béruniót, ami nem tízből egy, hanem minden munkavállaló számára érezhető béremelést fog jelenteni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…