2022. 12. 9. péntek

Natália
1 EUR 418 HUF
1 GBP 486 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A DK törvénymódosító-javaslatokat nyújt be az orvosi béremelésről szóló törvényhez

A DK törvénymódosító-javaslatokat nyújt be az orvosi béremelésről szóló törvényhez

Orbán Viktor a hétvégén bejelentette, hogy áttörő erejű béremelésre készülnek az egészségügyben. A Demokratikus Koalíció idén április 4-én tett egy 20 pontos javaslatcsomagot a kormány elé, amelynek része volt az egészségügyben és a szociális szférában dolgozók 100 százalékos béremelése. A kormány akkor ezt elutasította, de örülünk, hogy mostanra végre belátták, a bérek megduplázása elkerülhetetlen. A ma benyújtott kormánypárti törvényjavaslatból ugyanakkor fontos dolgok maradtak ki, ezért a DK 5 módosító indítványt is be fog nyújtani a törvényjavaslathoz:

A béremelésnek 100%-osnak kell lennie.
A bérek megduplázását azonnal kell végrehajtani, nem évek alatt.
A duplázás járjon mindenkinek visszamenőlegesen, idén július elsejétől.
A dupla bérnek minden egészségügyi dolgozónak járnia kell: orvosnak, háziorvosnak, ápolónak és a teljes szakszemélyzetnek.
A bérek megduplázását ki kell terjeszteni minden szociális dolgozóra, beleértve az önkormányzati fenntartású szociális intézmények dolgozóit is.

Ennek az 5 dolognak a teljesülése elengedhetetlen ahhoz, hogy a béremelés valódi segítséget nyújtson a 10 éve magukra hagyott egészségügyi és szociális dolgozóknak.

Arató Gergely

A DK frakcióvezető-helyettese, elnökségi tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, és orvosi ellátásra más jogcímen sem …

További cikkek

Rablás egy üveg borért
A rendőrök rövid idő alatt azonosították, majd elfogták azt a férfit, ki betört egy 86 éves szendrői idős emberhez. Rablás bűntett elkövetésének me…