2024. 05. 26. vasárnap

Evelin, Fülöp
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF

A DK törvényjavaslatot nyújt be a szabad vakcinaválasztás érdekében

A Demokratikus Koalíció oltáspárti politikai közösségként azt szeretné, ha minél többen beadatnák maguknak a koronavírus elleni vakcinát. Ezt nem segíti, hogy ma nem lehet tudni, szabadon választhatunk-e a vakcinák közül. Müller Cecília országos tisztifőorvos egy hónapja még azt mondta, hogy nem lehet választani, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint igen, Kásler Miklós egészségügyért is felelős miniszter viszont a szabad vakcinaválasztás ellen érvelt.

A pánikkormány hetek óta össze-vissza beszél ebben a kérdésben is, ezért a Demokratikus Koalíció törvényjavaslatot nyújt be a szabad vakcinaválasztás érdekében, amely kimondja: mindenki maga döntheti el, hogy milyen vakcinával oltatja be magát. Senkit se lehessen például arra kényszeríteni, hogy olyan vakcinával oltsák be, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség! A DK szerint a kormány kezében van a döntés: megszavazzák a DK törvényjavaslatát, és a szabad vakcinaválasztással növelik az oltási hajlandóságot, vagy elutasítják és tovább csökkentik az oltási kedvet.

Arató Gergely

A DK frakcióvezető-helyettese, elnökségi tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni. Ma még a Nemzeti Adó- és Vámhiva…

További cikkek