2024. 02. 20. kedd

Aladár, Álmos
1 EUR 388 HUF
1 GBP 453 HUF

A DK támogatja a sztrájkot és tiltakozik az ellen, hogy elhallgattassák a tanárokat!

A Magyar Közszolgálati Dolgozók március 14-re sztrájkot hirdettek. A Pedagógusok Demokratikus Szervezete hiába igyekezett megállapodni a Klebersberg Központtal és a tankerületekkel korábban, mégis megtiltották a sztrájkot a tanároknak. Sőt, négy tankerületben a korábbi megállapodást felrúgva akarták elhallgattatni a pedagógusokat.

A Demokratikus Koalíció egyetért a követelésekkel és tűrhetetlennek tartja, hogy a hatalom önkényesen betiltsa a sztrájkot. A sztrájk betiltása alapjogokat és nemzetközi jogokat sért, ezért a PDSZ bírósághoz fordul. Az európai magyarok támogatják a közszolgálati dolgozókat és a tanárokat, kiállnak mellettük. A valódi hazafiak kötelessége, hogy megvédjék a munkavállalókat. Az európai magyarok elutasítják, hogy a hatalom tiltással akarja elhallgattatni azokat, akik szót emelnek a rendszer igazságtalan rendeletei ellen!

Arató Gergely
frakcióvezető-helyettes
DK

Nemes Gábor
szakszervezeti és foglalkoztatáspolitikai szakpolitikus
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Mit jelent a tantrikus érintés?
Maga a tantrikus érintés egy modern kifejezés, hiszen ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy “felszabadulás a kiterjedés által”. Sok ember van a Földön, …