2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A DK reagálása Gulyás Gergely sajtótájékoztatójára – Az Orbán-kormányé a legimpotensebb válságkezelési csomag egész Európában

A DK reagálása Gulyás Gergely sajtótájékoztatójára – Az Orbán-kormányé a legimpotensebb válságkezelési csomag egész Európában

Gulyás Gergely miniszter mai sajtótájékoztatóján úgy tett, mintha a magyar kormány valóban érdemi erőfeszítést tenne arra, hogy megmentse az embereket és a vállalkozásokat a koronavírus okozta gazdasági válság következményeitől. Gulyás azt is elmondta, hogy szerinte a kormány 3000 milliárd forintot hagy a családoknál.

A DK akkor ismerteti a tényeket:

1. Európában a kormányok mindenütt a GDP 3-5 százalékát költik válságkezelésre, bérfizetésre, munkahelyvédelemre. Az eddig bejelentett magyar csomag a magyar GDP 0,3 százalékának felel meg. Ez aprópénz, ami sem embereket, sem családokat, sem vállalkozásokat nem fog megmenteni, Európában ennél tízszer-tizenötször többet költenek válságkezelésre. Ezzel az Orbán-kormányé a legkisebb válságkezelési csomag egész Európában.

2. Nem igaz, hogy a hitelmoratóriummal az Orbán-kormány 3000 milliárd forintot hagy a családoknál. Az adósságokat ugyanis nem engedték el, csak átütemezték későbbre, a hiteleket az utolsó fillérig ki kell majd fizetni. A hitelmoratórium jó döntés – amit a DK követelt elsőként -, de az emberek megtévesztése azt a látszatot kelteni, hogy ezt a pénzt nem kell visszafizetni később sem.

Ha ez minden, amire az Orbán-kormány képes, akkor nehéz idők várnak Magyarországra.

Dr. Molnár Csaba

A DK ügyvezető alelnöke

Az Európai Parlament Gazdasági Bizottságának tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek