2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A DK pénteken benyújtotta a felhatalmazási törvény hatályon kívül helyezéséről szóló javaslatát – Az Országgyűlés azonnal kezdje meg a tárgyalását!

A DK pénteken benyújtotta a felhatalmazási törvény hatályon kívül helyezéséről szóló javaslatát – Az Országgyűlés azonnal kezdje meg a tárgyalását!

A kormány ugyanazt az össze-vissza beszélést folytatja a kormányzati teljhatalommal kapcsolatban is, mint amit a járványban már megszokhattunk. Orbán Viktor pénteken még azt mondta, már májusban visszaadják a teljhatalmat, majd Gulyás Gergely azt jelentette be, hogy majd csak június elején fogják ezt megtenni. Az előző hónapok alapján általában ilyenkor szokott jönni egy harmadik kormányzati szereplő, aki egy harmadik dolgot mond, de ezt most nem szeretnénk megvárni. Nagy szerencséje a kormánynak, hogy nem kell júniusig várnia, már májusban is vissza tudja adni a teljhatalmat, hiszen a DK múlt pénteken benyújtotta az erről szóló törvényjavaslatát.

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy a kormány össze-vissza beszélés helyett adja vissza a teljhatalmát már májusban! Ehhez semmi mást nem kell tenniük, csak a mai napon napirendre tűzni a DK törvényjavaslatát. Ne várjanak júniusig, hanem tartsák be az ígéretüket: adják vissza a teljhatalmat már májusban!

Arató Gergely,

A DK frakcióvezető-helyettese, elnökségi tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…