2024. 04. 17. szerda

Rudolf
1 EUR 393 HUF
1 GBP 460 HUF

A DK jogerősen pert nyert az Állami Számvevőszék ellen

A DK több pengeváltáson van túl az Állami Számvevőszékkel, ami mára semmi másra nem szakosodott, csak hogy az ellenzék pártjainak életét megkeserítse. A DK székházában 2018 novemberében történt tűzeset után az ÁSZ az elégett iratok eredeti példányát követelte tőlünk, minimális türelmet vagy toleranciát sem tanúsítva. Szinte naponta láttuk vendégül az ÁSZ munkatársait, minden segítséget, információt megadva nekik, hiszen nincs mit rejtegetnünk. Az ÁSZ közel sem volt ilyen segítőkész: hiába kértük ki a 2011-2016 évi és a 2018. április 2-4 között, az általuk végzett vizsgálat közben keletkezett iratok másolatát, megtagadták ezt, így kénytelenek voltunk perelni.

A Demokratikus Koalíció most jogerősen pert nyert az Állami Számvevőszék ellen. A Fővárosi Ítélőtábla arra kötelezi az ÁSZ-t, hogy adják ki a kért adatokat a DK részére és fizessenek perköltséget is. 11 éve nem volt arra példa, hogy az ÁSZ pert veszítsen közhatalmi ügyben – ez is bizonyítja a mi igazunkat. Mi, európai magyarok elutasítjuk a fenyegetést és a hatalommal való visszaélést. Ezért a 2022-es kormányváltás után minden jogtalan cselekedeteket fel fogunk deríteni, és minden ilyen visszaélés után a bírósághoz fogunk fordulni.

Sebián-Petrovszki László, a DK országgyűlési képviselője, pártigazgatója

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…