2024. 02. 24. szombat

Szökőnap
1 EUR 388 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A DK fővárosi polgármesterei levélben fordulnak Kásler Miklóshoz, hogy adják vissza a szakrendelőket és az elvezényelt egészségügyi dolgozókat az önkormányzatoknak!

A DK fővárosi polgármesterei levélben fordulnak Kásler Miklóshoz, hogy adják vissza a szakrendelőket és az elvezényelt egészségügyi dolgozókat az önkormányzatoknak!

Alább küldjük a DK fővárosi polgármestereinek levelét Kásler Miklóshoz, melyben arra kérték a minisztert, hogy a kormány május 1-ig adja vissza a szakrendelőket és az elvezényelt egészségügyi dolgozókat az önkormányzatoknak: Tisztelt Miniszter Úr!

Az átgondolatlan kormánydöntés, amellyel elvezényelték a szakrendelőkből az orvosokat és az egészségügyi szakápolókat, tragikus mértékben ellehetetlenítette az érintett városokban folyó, járóbeteg ellátást. Budapestről több, mint kétszáz orvost és szakápolót parancsoltak el határozatlan időre, más szolgálati helyre. Ennek következményeként a szakrendelők többsége csökkentett óraszámban tudja a jelentkező betegeket fogadni, de van olyan kerület, ahol több járóbeteg ellátás is megszűnt.

A kilátásba helyezett kormányzati enyhítésekre tekintettel, illetve a kórházakra nehezedő terhelés jelentős csökkenése miatt is indítványozzuk, hogy május elsejei hatállyal intézkedjen

–          a Fővárosi kerületektől elvezényelt orvosok és szakápolók visszahelyezéséről,

–          a kerületektől elvont szakrendelői irányítási jogok visszaadásáról, illetve

–          az oltásban részt vett orvosok és egészségügyi dolgozók munkájának tisztességes elismeréséről.

Kiegészítő javaslatként, az oltási folyamat elősegítése érdekében felszólítjuk, hogy a „covid 19” vakcina előfoglalási rendszert nyissák meg minden rendelkezésre álló vakcina számára.

Budapest, 2021. április 29.

Tisztelettel,

Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes

dr. Kiss László, a III. kerület polgármestere

Niedermüller Péter, a VII. kerület polgármestere

Dr. László Imre, a XI. kerület polgármestere

Cserdiné Németh Angéla, a XV. kerület polgármestere

Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület polgármestere

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek