2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A DK és a Liberálisok közös közleménye: A magánóvodákat és bölcsődéket is zárják be!

A DK és a Liberálisok közös közleménye: A magánóvodákat és bölcsődéket is zárják be!

Felszólítjuk a kormányt, hogy rendelje el a magánbölcsődék és óvodák bezárását is! Az ide járó gyerekek és hozzátartozóik pontosan ugyanolyan veszélynek vannak kitéve, mint az állami intézményekbe járók. A koronavírus nem válogat. Ezért nyomatékosan kérjük a kormányt, hogy haladéktalanul terjessze ki a rendeletet a magánintézményekre is. Ezekben az óvodákban és bölcsődékben is álljanak át ügyeleti rendre, ha a szülők igénylik. Az is megoldás lehet, ha állami intézmények közül kijelölt ügyeleti óvodák és bölcsődék gondoskodnak a gyermekek felügyeletéről.
A magánintézmények esetén van még egy fontos állami kötelezettség: dolgozzon ki a kormány egy intézménymentő tervet arra, hogy a magánintézmények hogy nem mennek csődbe. Magyarországon több mint 2300 ilyen intézmény van, melyek döntően a hiányos állami ellátórendszert helyettesítik. Nem luxusintézmények, pusztán olyan szolgáltatók, melyek állami alapszolgáltatásokat látnak el. Legtöbbjüknek nincs tartalékuk a bevételkiesés pótlására. Különítsen el a kormány forrást arra az esetre, ha a járvány elhúzódna, és veszélybe sodorná a magánóvodák és bölcsődék fenntartását!

Bősz Anett, a DK országgyűlési képviselője, frakcióvezető-helyettese, a Liberálisok elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…