2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A DK egyetért a szakszervezeti minimálbér-emelési követeléssel – a hosszútávú megoldás az európai minimálbér bevezetése lesz

A DK egyetért a szakszervezeti minimálbér-emelési követeléssel – a hosszútávú megoldás az európai minimálbér bevezetése lesz

Újratárgyalná a kormánnyal a tavaly megkötött kétéves bérmegállapodást a Magyar Szakszervezeti Szövetség, mert ha minden így marad, a magyar minimálbér lesz a legalacsonyabb az egész EU-ban. Szlovákia, Lengyel-, Cseh- és Horvátország már megelőz minket, jövőre Románia is elénk kerülhet.

A Demokratikus Koalíció egyetért a Magyar Szakszervezeti Szövetséggel: azonnal legalább 10%-kal kell emelni a minimálbért, ha nem akarjuk, hogy a Fidesz 1-2 év múlva már Románia utoléréséről költsön hagymázas meséket. De ez csak tűzoltásra elég: a DK szerint az egyetlen hosszútávú megoldás az európai minimálbér bevezetése lehet.

Nem vagyunk egyedül, az európai minimálbér terve napról napra egyre több támogatót szerez az EU-ban. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke arról tájékoztatott, hogy az első 100 napjában konkrét javaslatot fog benyújtani az európai minimálbérre vonatkozóan. Azért dolgozom, amire az EP-választáson felhatalmazást kaptunk: el fogjuk érni, hogy a mi munkánk is érjen annyit, mint bármely más európai emberé; nekünk, magyaroknak is járnak az európai bérek!

Dobrev Klára

az Európai Parlament alelnöke

DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek