2024. 05. 30. csütörtök

Janka, Zsanett
1 EUR 387 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A DK budapesti polgármesterei nyári táborok szervezésével segítik a fővárosi családokat

A DK budapesti polgármesterei nyári táborok szervezésével segítik a fővárosi családokat

Miközben a kormány a veszélyhelyzetre hivatkozva, a gépjárműadó, az iparűzési adó elvonásával és a szolidaritási adó sokszorosára emelésével próbálta végleg kivéreztetni az önkormányzatokat, akik pénz és támogatás helyett csak újabb és újabb megszorításokat kaptak a kormánytól, Budapest DK-s polgármesterei a járvány kezdetétől azon dolgoztak, hogy a fővárosiak életét könnyebbé és kiszámíthatóbbá tegyék. Rendkívüli otthonápolási díjat vezettek be, álláskeresési támogatást adtak a legrászorultabbaknak, bérlakás-felújítási programmal támogatták azokat, akiknek a lakhatása veszélybe került, legújabb intézkedésükként pedig nyári táborok szervezésével segítik a fővárosi családokat. Miközben a kormány a nyugdíjasok kedvezményes üdültetését is elvenné, a Demokratikus Koalíció fővárosi polgármesterei nem hagyják, hogy a fővárosi családokat a táborozás lehetőségétől is megfosszák.

Cserdiné Németh Angéla vezetésével a XV. kerület idén 3 helyszínen biztosít napközis tábort, amire összesen közel 17 millió forintot különítettek el. A Szaniszló Sándor vezette XVIII. kerület 20 millió forintot csoportosított át az egész nyáron tartó, több helyszínen megszervezett táboroztatásra. László Imre vezetésével Újbuda több mint 100 millió forintot biztosít a nyári táborok szervezésére, utaztatásra, étkeztetésre, a pedagógusok költségeire és a járvány elleni védekezéshez szükséges orvosi, védőnői ellátásra. Niedermüller Péter vezetésével Erzsébetváros 13 millió forintot különített el a táboroztatásra, 3 milliót az étkeztetésre, a Kiss László vezette Óbuda pedig a lehető legszigorúbb higiéniai és egészségvédelmi szabályok betartása mellett a kerületben és Siófok-Sóstón is biztosít nyári tábort a gyerekeknek.

Budapest DK-s vezetésű kerületei nem hagyták, hogy a Fidesz ellehetetlenítse a nyári táborokat és a gyermekek önfeledt szórakozását a megszorításokkal. A DK polgármesterei vigyáznak Budapestre és a budapestiekre!

Gy. Németh Erzsébet, Cserdiné Németh Angéla, Kiss László, László Imre és Szaniszló Sándor sajtótájékoztatóját élőben közvetítettük a DK oldalán:

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni. Ma még a Nemzeti Adó- és Vámhiva…

További cikkek

Tiltott rovarölő szereket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy bolgár kamionban Békés vármegyénél. …