2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A DK az Orbán Ráhel esküvőjén ellopott mobiltelefonok utáni nyomozásról faggatja a belügyminisztert

A DK az Orbán Ráhel esküvőjén ellopott mobiltelefonok utáni nyomozásról faggatja a belügyminisztert

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján mindenekelőtt azt kérdezte Pintér Sándortól, miért kellett a kis értékre elkövetett lopás ügyében a Nemzeti Nyomozó Iroda életvédelmi nyomozóit bevetni és DNS-mintákat is venni. Kíváncsi volt, hány embertől vettek DNS-mintát, mennyibe került ezek kiértékelése, mennyit költöttek eddig összesen a nyomozásra és mennyit ért a két mobiltelefon.


A politikus más hasonló ügyekben folyó nyomozás után is kérdezősködött: hány telefonlopás miatt tettek tavaly följelentést, ezekben az esetekben átlagosan mennyi ideig nyomoztak, hányszor vetették be a NNI-t és hány embertől vettek DNS-mintát. Arra is rákérdezett, más ügyekben mennyit kell várni egy-egy DNS-minta kiértékelésére, különösen, hogy a rablógyilkosságokat elkövető ároktői bandát azért kellett kiengedni az előzetesből, mert a DNS-minták vizsgálatával másfél év alatt sem sikerült végezni.

Vadai Ágnes azt is szóvá tette, hogy a nyomozás során sorozatban sértettek meg jogszabályokat: jogtalanul vettek DNS-mintákat, ráadásul arról is van jegyzőkönyv, hogy erre fenyegetéssel kényszerítették az egyik tanút, holott a tanú nem kötelezhető arra, hogy saját magát gyanúba keverje. Végül rákérdezett: ki felügyelte a nyomozást, vizsgálták-e az ügyben eljáró rendőri vezetők felelősségét és ki viseli mindezért a politikai felelősséget.

DK Sajtóiroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek