2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

A DK a Parlament elé viszi szociális programját

Varju László, a DK Országgyűlési képviselője napirend utáni felszólalásában hívja fel a kormány figyelmét a DK szociális programjára. A Demokratikus Koalíció törvényjavaslat formájában nyújtja be programját, amelyet legkésőbb az Orbán-kormány bukása után be fog vezetni.
A Megélhetést, biztonságot! program első pontja garantálná, hogy a minimálbér fokozatosan megközelítse, majd elérje a létminimum összegét, ezáltal megszűnne az a tisztességtelen helyzet, hogy sokan reggeltől-estig dolgozva sem tudják fenntartani magukat.

A program második pontja azt garantálná, hogy minden elvégzett munkát ki kelljen fizetni, ne lehessen a cég pénzügyi gondjaira hivatkozva visszatartani a munkavállalókat jogosan megillető béreket. A DK szerint aki dolgoztat, annak fizetnie is kell: ha szükséges, a tulajdonosnak, cégvezetőnek a saját vagyonával kell felelnie a dolgozói bérek kifizetéséért.

A Demokratikus Koalíció szociális programjának harmadik pontja a leginkább rászorulók élethez szükséges közműszolgáltatásait garantálná. A DK szerint a víznek 2 köbméterig, az elektromos áramnak pedig 50 kWh-ig ingyenesnek kellene lennie, az ennél nagyobb fogyasztást pedig igazságos, sávos rendszerben kellene fizetni. A DK a munkából élő polgárok és családok pártján áll, szemben a kormányzati rezsihazugsággal, amely a nagy lábon élő, medencével rendelkező nagyfogyasztóknak ad kedvezményt.

DK Sajtóiroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…