2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

A DK a Jobbik kasztrálós javaslatáról

„A nemi erőszak problémáját nem három csapással szeretnénk megoldani, hanem egy csapással: az elkövetőt az első bűncselekmény után kémiai kasztrálással sújtanánk” – jelentette ki Vona Gábor.

A Demokratikus Koalíció szerint a Jobbik nem politikai, hanem közbiztonsági probléma, ennek megfelelően nem politikai vitát folytat vele, hiszen már tavaly a föloszlatását kezdeményezte.

Emlékeztetni kíván mindazonáltal arra, hogy európai demokráciák az élet, az egészség és a testi épség elvételét nem büntetésnek, hanem bűncselekménynek tekintik. A Jobbik vezére a fenti javaslatában tehát bűncselekménnyel fenyegetőzik.

Vajon meddig mehet még el a szélsőjobboldal a magyar bűnüldöző hatóságok jóindulatú elnézésével? Javasolhatja-e szabálysértések, kisebb súlyú bűncselekmények megtorlásaként a nyilvános korbácsolást vagy a deresre húzást? Indítványozhatja-e a házasságtörők megkövezését?

Fenyegetőzhet-e azzal, hogy hatalomra jutva a lopást a kéz levágásával rendeli majd büntetni? Vajon milyen, a jelenleg regnáló hatalommal való összefonódás áll annak hátterében, hogy a Jobbik mindezt büntetlenül megteheti, miközben konzuli megbízással jutalmazzák azt a bírót, aki megbüntette a Jobbikot neonácinak nevező történészt?

A Demokratikus Koalíció fölszólítja a magyar hatóságokat: lépjenek föl az európai jogrend
magyarországi aláásására tett szélsőséges próbálkozásokkal szemben.

Niedermüller Péter alelnök
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek