2021. 09. 20. hétfő

Friderika
1 EUR 351 HUF
1 GBP 412 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A DK a honvédségi közalkalmazottak jogfosztását kéri számon a kormányon és az alkotmánybíróságon

A DK a honvédségi közalkalmazottak jogfosztását kéri számon a kormányon és az alkotmánybíróságon

A Honvéd Kórház tíz éven át ott dolgozó diplomás ápolónőt tett az utcára végkielégítés nélkül. A lépés törvénytelennek nem mondható, hiszen a parlament tavalyi utolsó ülésnapján nem csak a rabszolgatörvényt és a közigazgatási bíróságokról szóló törvényt fogadta el, hanem azt a törvényt is, ami a Honvédség civil közalkalmazottait arra kötelezi, hogy lépjenek be a Honvédség kötelékébe, ellenkező esetben alkalmazásuk végkielégítés nélkül megszűnik. A Fidesz tehát szokása szerint úgy sért jogot, hogy erre saját magát törvényben fölhatalmazta. Maga a törvény azonban alkotmányellenes, hiszen visszamenőleges hatállyal szüntet meg egy korábban törvény erejével szerzett jogot.

A Demokratikus Koalíció mélységesen elítéli az alaptörvénybe ütköző, diszkriminatív törvényt és annak méltányosságot nélkülöző alkalmazását. Sürgeti az Alkotmánybíróságot, hogy hét hónap elteltével hozzon végre határozatot a törvény alaptörvény-ellenességéről. Szolidaritását fejezi ki a jogaiban megsértett közalkalmazott iránt és írásbeli kérdéssel fordul a honvédelmi miniszterhez, azt firtatva, hány korábbi közalkalmazottat érint ez a rendelkezés a Honvéd Kórházban, illetve a Honvédség egészénél.

dr. László Imre
országgyűlési képviselő
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A mai napon elindult az ellenzéki előválasztás, pontosabban elindult volna, de ahogyan az OEVB meglehetősen szépítve fogalmazott „a változást akaró vá…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum