2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

A DK a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz fordul a ligetvédők bántalmazása miatt

Egy, a sajtóban megjelent videó szerint a Valton biztonsági cég emberei fizikailag bántalmazták a ligetvédőket a Városligetben. A ligetvédők bejelentett demonstráción vettek részt, amelyet a Rendőrségnek kellett volna biztosítania, ezzel szemben a rendőrök a beszámolók szerint gyakorlatilag elhagyták a helyszínt az alkotmányos jogukkal élő civilek bántalmazása idején.

A Demokratikus Koalíció a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz fordul a ligetvédők bántalmazása miatt. Vizsgálják ki a civilek bántalmazását, illetve tudni akarjuk, hogy a Rendőrség miért nem védte meg a bejelentett demonstráció résztvevőit a Városliget Zrt. által alkalmazott biztonsági őröktől! A DK Baán Lászlóhoz, a Városliget Zrt. elnökéhez, a Liget Projekt vezetőjéhez is levelet ír. Kíváncsiak vagyunk, hogy a cég szerződést bont-e a civileket bántalmazó Valtonnal vagy már azt is felvállalja a hatalom, hogy erőszakot alkalmaz a saját állampolgárai ellen, hogy elhallgattassa a kritikusait.

dr. Oláh Lajos

országgyűlési képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…