2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

A Demokratikus Koalíció köszönti a pedagógusokat

A Demokratikus Koalíció tisztelettel és nagyrabecsüléssel köszönti az ország pedagógusait, a Pedagógusok Napján. A tanárok és tanítók a világon mindenütt a társadalom legmegbecsültebb tagjai, hiszen ők azok, akik mindennap vigyáznak a gyerekeinkre, tanítják őket, felkészítik őket a jövőre. Mindannyiunknak voltak és vannak felejthetetlen, egész életre például szolgáló tanárai. Ma nem jó pedagógusnak lenni ebben az országban. Az Orbán-kormány elvette az iskolák és a pedagógusok autonómiáját, az életpálya-modell és a Nemzeti Pedagógus Kar segítségével függő és kiszolgáltatott helyzetben tartja a tanárokat. A béremeléssel pedig durván becsapta őket. A „béremelés” nyomán a legkreatívabb, önmagukat képző, több szakot végző és több tárgyat tanító tanárok bére nem hogy nem emelkedett, hanem inkább csökkent. Az Orbán kormány nem a teljesítményt, hanem a pártkatonákat, a középszerűséget jutalmazza. Különösen felháborító, hogy az iskolai alkalmazottak egyébként is alacsony bére októbertől drámai módon csökkent.

A DK szolidáris a pedagógusokkal, az iskolai alkalmazottakkal, és azért dolgozik, hogy az oktatásban is érvényesüljenek az európai értékek, hogy a pedagógusok visszakapják az őket megillető társadalmi elismerést és megbecsülést, hogy jövőre gondtalanabb legyen a Pedagógus Nap.

Niedermüller Péter
a DK alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…