2024. 05. 20. hétfő

Bernát, Felícia
1 EUR 386 HUF
1 GBP 451 HUF

A Civilizáció koalíció sajtóközleménye a civil szervezetek átláthatóságáról

Útmutatót készítettek civil szervezetek a velük kapcsolatban felmerülő tévhitek és félreértések eloszlatására, külön kitérve a civileket megbélyegző regisztrációs törvény visszásságaira. A kiadvány szomorú aktualitása, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indít, amiért a civilellenes törvény az Európai Unió Bíróságának nyári ítélete ellenére továbbra is hatályban van. A kormány máig nem kezdeményezte a jogszabály visszavonását, ráadásul a Tempus Közalapítvány is erre az uniós jogot sértő törvényre hivatkozva tagadja meg a független civil szervezetek támogatását.

A tájékoztató célja, hogy közérthető válaszokat adjon a civilek működésével és finanszírozásával kapcsolatban leggyakrabban felmerülő kérdésekre, és rámutasson: a civil szervezetek túlnyomó többsége átláthatóan működött korábban és most is. A gyakran ismételt kérdések (GYIK) formátumát követő tájékoztató a Civilizáció koalíció műhelyében készült, annak szerkesztésében a TASZ, a Magyar Helsinki Bizottság, a K-Monitor és az Ökotárs Alapítvány vettek részt.

Az útmutató elérhető a Civilizáció koalíció honlapján a következő linken: https://civilizacio.net/tudastar/utmutato

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…