2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A buszkiszervezés munkahelyeket sodor veszélybe – A Jobbik nem támogatja a mutyizásra alkalmas tervet

A buszkiszervezés munkahelyeket sodor veszélybe – A Jobbik nem támogatja a mutyizásra alkalmas tervet

A fővárosi Jobbik a BKV busztender ügyében legfontosabbnak a munkahelyek megőrzését tartja. Egy ilyen buszkiszervezés ugyanis rejtett privatizációt hoz magával, ahol veszélybe kerül több ezer BKV alkalmazott állása, mindennapi megélhetése. A privatizáció az elmúlt 20 évben minden esetben az állami vagyon elherdálását jelentette, ez pedig a BKV esetében sem lenne másképp. A Jobbik ezért semmi esetre sem támogat egy ilyen, mutyizásra alkalmas tervet.

Az utóbbi három hétben a fővárosi Jobbik frakciója és szakértői megoldást kerestek a busz üzletág jelenlegi problémáira. Amit pedig a BKK és BKV szakértői nem találtak meg, arra a Jobbik megkapta a választ a közvetlenül a buszokkal foglalkozó munkatársaktól. Felméréseink alapján az utóbbi időszak járműkimaradásai szinte minden esetben a hűtő- és fűtőrendszer elavultsága miatt következtek be. Ezek a problémák gyorsan és költséghatékonyan megoldhatók, aminek – az egész buszpark átvizsgálása után – cseréjével újabb két, két és fél évet nyerhet a BKV, mielőtt a járatkiszervezések mellett döntenének.

Ez idő alatt pedig átgondoltan lehetne olyan tendereket kiírni, amelyben a magyar buszgyártók is részt tudnak venni. Ezzel munkahelyeket teremtünk, és nem megszüntetünk, ami nem csak Budapest, hanem az egész ország érdeke. Ezért felhívjuk a városvezetés figyelmét, hogy vegyék figyelembe a főváros és az ország érdekeit, és minden érdekérvényesítési képességüket vessék latba a magyar buszgyártás felvirágoztatására.

A Jobbik a fentiek miatt nem támogatja a 150 db méregdrága Mercedes busz beszerzését és a járatok kiszervezését.

Losonczy Pál, a Jobbik fővárosi frakcióvezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…