2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

A bűnözőt gazdaggá teszik az áldozatot kisemmizik?

Olyan az igazságszolgáltatás, amilyen az ország vezetése. A meglincselt Szögi Lajos családja nem kap kártérítést, a lincselő bűnöző viszont milliomosként távozhat a börtönből mert a bíróság szerint nem elég jók a körülmények a rács mögött.
A Jobbik szerint, aki ilyen brutális bűncselekményt követ el, annak nincs olyan körülmény, ami kellően rossz lenne ahhoz képest, amit megérdemel egy olyan országban, ahol nincs halálbüntetés.

Társadalmi elvárás, hogy az állam ne a bűnözőt, hanem az áldozatot segítse. Tekintettel arra, hogy az áldozat családja évek óta hiába vár a neki megítélt kártérítésre, a Jobbik elvárja, hogy az elkövetőnek megítélt 5 millió forint közvetlenül a Szögi családnak kerüljön átutalásra, az elkövető börtönkörülményein pedig példásan rontsanak tovább. A bűnözőnek büntetés legyen a börtön, ne jutalom.

Jakab Péter, a Jobbik szóvivője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…