2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF

A BRICS befogadó, kollektív megoldásra törekvő világrendet akar

Felelősséggel tartozunk a világnak, befogadó és kollektív megoldásokra törekvő világrendet akarunk – mondta Narenda Modi, indiai miniszterelnök, a BRICS közösség soros elnöke Hangcsouban, a Húszak csoportjának (G20) tanácskozását megelőző BRICS-találkozót követően.

A Brazíliát, Dél-Afrikát, Indiát, Kínát és Oroszországot tömörítő BRICS-csoport találkozójáról beszámoló Magyar Szociális Fórum tudósítása szerint Modi úgy vélekedett, hogy a csoport egyre nagyobb befolyást gyakorol a nemzetközi viszonyok alakulására, és hangja egyre erősebb a nemzetközi fórumokon. A Húszak Csoportjának vasárnap kezdődő hangcsoui tanácskozásán is arra összpontosítanak, hogy felelős, kollektív megoldásokat találjanak az égető nemzetközi kérdésekre.

India, a BRICS soros elnökeként az élet minden területére kiterjedő ötven tanácskozást szervezett az idén a BRICS keretében. Goában október közepén csúcstalálkozót tartanak az öt tagállam vezetői. India azt javasolja társainak a BRICS-ben, hogy lépjenek együttműködésre a Bengáli Kezdeményezés a Multiszektorális Műszaki és Gazdasági Együttműködésért (BIMSTEC) nevű csoporttal, mely Indián kívül Bangladesre, Bhutánra, Mianmarra, Nepálra, Srí Lankára és Thaiföldre terjed ki.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek