2022. 07. 7. csütörtök

Apollónia
1 EUR 412 HUF
1 GBP 481 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A Bizottságot kérdezem arról, sérti-e a Gruevszki-ügy az európai jogbiztonságot – Niedermüller Péter közleménye

A Bizottságot kérdezem arról, sérti-e a Gruevszki-ügy az európai jogbiztonságot – Niedermüller Péter közleménye

„Josef Weidenholzer osztrák képviselőtársammal együtt sürgősségi kérdéssel fordultunk az Európai Bizottsághoz, mert meggyőződésünk szerint Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök ügye veszélyezteti az európai jogbiztonságot. Nem egyeztethető össze az európai normákkal, hogy egy korrupció miatt jogerősen elítélt egykori politikus menekültkérelmet nyújthat be Magyarországon, ahová ráadásul tisztázatlan körülmények között érkezett.
A magyar menekültügyi szabályozás Macedóniát biztonságos származási országnak, Szerbiát pedig biztonságos harmadik országnak tekinti. Ezért a Macedóniából vagy Szerbiából érkezett menekültek kérelmét automatikusan elutasítja akkor is, ha a háború vagy üldöztetés miatt hagyták el a hazájukat. Úgy tűnik azonban, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök személyes barátjával kivételt tesznek a magyar hatóságok, pedig ő az igazságszolgáltatás elől menekül.

Ha a magyar kormány garantálja a menekültstátuszt Nikola Gruevszkinek, azzal súlyosan veszélyezteti az európai jogrendet, semmibe veszi az európai uniós jogszabályokat és erkölcsileg is erősen megkérdőjelezhető. Ezért kérdezzük Weidenholczer kollégámmal az Európai Bizottságtól, hogy mit kívánnak az ügyben tenni.”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Újra telefonos csalók!
A Miskolci Rendőrkapitányság illetékességi területén ismét megjelent az a csalási forma, amikor telefonhívás alkalmával pénzintézetek alkalmazottjának…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum