2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
logo

A 4K! tárgyalásokat kezdeményez az LMP-vel a választási együttműködésről

A Negyedik Köztársaság Mozgalom azt javasolja az LMP-nek, hogy az eddigi együttműködés folytatásaként a két rendszerkritikus párt kezdjen tárgyalásokat a lehetséges választási szövetség kialakításáról a 2014-es választásokra. Őszre világossá kell tenni a választók előtt, hogy milyen lehetőségek közül választhatnak 2014-ben. A józan ész azt diktálja, hogy a jövő évi választásokon a rendszerkritikus erők ne egymást gyengítsék a szavazatok megosztásával, hanem erős alternatívát formáljanak a jelenlegi politikai elitből kiábrándultak számára.
 
A 4K! a tárgyalások első lépéseként annak megvizsgálását javasolja, kíván-e a két párt választási szövetséget kötni 2014-re, és ha igen, milyen formában. Ezt a döntést az egyeztetések után mindkét pártban meg kell hoznia a szövetségkötés eldöntésére jogosult szervnek.
 
A 4K! és LMP számára közös eszmei alapot jelent a részvételi demokrácia, a társadalmi igazságosság és az ökológiailag fenntartható gazdaság melletti elkötelezettség, illetve a neoliberális globalizációval és az elmúlt húsz év magyarországi társadalmi, gazdasági és politikai berendezkedésével szembeni kritikus alapállás. Ugyancsak összeköti a két szervezetet, hogy egyik nagy oligarchapárt táborába sem kíván beolvadni, sem most, sem a jövőben.
 
A 4K! és a zöldpárt között az év elején, az LMP pártszakadása után kezdődött szoros együttműködés. A két párt azóta több közös rendezvényt tartott.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek