2021. 08. 3. kedd

Hermina
1 EUR 356 HUF
1 GBP 416 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • 37 százalékkal csökkent az ipari termelés – Ezeket a munkahelyeket hagyta veszni a kormány

37 százalékkal csökkent az ipari termelés – Ezeket a munkahelyeket hagyta veszni a kormány

Döbbenetes adatokat hozott nyilvánosságra a Központi Statisztikai Hivatal a magyar ipar leállásáról a koronavírus-járvánnyal összefüggésben. A számok egészen elkeserítőek, ezek szerint áprilisban 37 százalékkal esett az ipari termelés Magyarországon, ez súlyosabb, mint amit a 2008-as világválság legborúsabb napjaiban láttunk. Teljesen egyértelmű, hogy a munkanélküliségi statisztikákban szereplő 3 vagy akár 400 ezer munkanélküli a turizmus mellett innen érkezett; ezek azok a munkahelyek, amelyeket nem védett meg a kormány.

A DK szerint most látszik igazán, hogy mennyi munkavállalót hagyott cserben a válságkezelést elmulasztó Orbán-kormány. Mind az állami forrásokat, mind a válságkezelésre kapott uniós pénzeket munkahelyvédelemre és állami bérpótlásra kellett volna használni, ahogy azt a DK követeli hónapok óta!  Széleskörűen elérhető, nem pályázathoz kötött állami bértámogatást kellett volna bevezetni, valamint hitel helyett támogatást adni azoknak a vállalkozásoknak, amelyek vállalják, hogy nem rúgnak ki embert. Ezt mind elmulasztotta a kormány. Az Orbán-kormány magyarok százezreit hagyta cserben, ennek pedig nem csak a családok, hanem a magyar gazdaság is kárát fogja látni.

dr. Molnár Csaba

A Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke, az Európai Parlament Gazdasági Bizottságának tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Tíz új, szív alakú kupakgyűjtőt helyeztünk ki Miskolcon, a helyi önkormányzati képviselőkkel összefogva. Az összegyűjtött kupakokkal egyrészt rászoru…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum