2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

2016. január 4. a káosz napja lesz Budapest agglomerációjában

Látszik, hogy a Fidesz rajong a filmiparért, most a Budapest, végállomás című tragikomédiát forgatja le. Köszönhetően Budapest fideszes vezetése és a Fidesz-kormány közötti feszültségnek, a fővárosi tömegközlekedés finanszírozási gondjai miatt a jövő évtől az agglomerációba irányuló járatok csupán Budapest közigazgatási határáig járnak.

Ez több százezer ember munkába, iskolába járását fogja megnehezíteni vagy épp ellehetetleníteni. A 78 agglomerációs település fővárosba ingázói ugyanis jövőre nem fognak tudni eljutni munkahelyükre, tanintézetükbe.

A Jobbik már 2012-ben olyan javaslattal állt elő, mely hosszú távon nyújt pénzügyi segítséget a finanszírozási gondokban. A tömegközlekedés ÁFA-tartalmának 27-ről 5 százalékra csökkentése azt eredményezné, hogy az a nagyságrendileg 10 milliárd forint, amit a fővárosi tömegközlekedési cég befizet a központi költségvetésbe, majd a főpolgármester és a kormányfő huzavonájának köszönhetően vagy visszakap, vagy nem, körülbelül ötödére csökken. Javaslatunk nyomán a fővárosi közlekedés kb. 8 milliárd forintos többlethez jutna. Ez az összeg az agglomerációs közlekedés megoldásához pedig elegendő. Ezt az indítványt a Jobbik most újra az Országgyűlés elé terjeszti, mert így biztosítható, hogy a főváros vezetése, így a budapestiek ne legyenek kiszolgáltatva a mindenkori kormány kénye-kedvének.

Hegedűs Lorántné országgyűlési képviselő, a Jobbik budapesti alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek