2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

2012-ben valóban a bűnözők kényelme a legfontosabb?

A Jobbik felháborítónak tartja, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben az ombudsman a valóban segítségre szorulók helyett az elítélt bűnözők kényelmi helyzetével foglalkozik. A banki önkénynek kitett, kilakoltatással fenyegetett magyar családok helyzete, a tisztességes, dolgozni szándékozó, de önhibáján kívül munkához nem jutó állampolgárok lehetőségeinek javítása álláspontunk szerint sokkal fontosabb, mint azon bűnözőké, akik társadalomra veszélyességük miatt jogos büntetésüket töltik (és nem szenvedik) valamely büntetés-végrehajtási intézetben. Felháborító az is, hogy naponta nagyságrendekkel többe kerül az adófizetőknek egy elítélt fogva tartása, mint egy kórházi ellátott kezelése, gyógyítása.

Az ombudsmannak tehát jelen helyzetben nem az elítéltek kényelmi szempontjait, hanem a becsületes családok körülményeit, egzisztenciáját kellene vizsgálnia és javításukra javaslatot tennie.

A Jobbik az ombudsmani vizsgálat kapcsán ismét felidézi: Radikális változás című választási programunkban önfenntartó, a rabok munkájából magukat fenntartani képes börtönök létrehozását javasoltuk a jelenlegi, bűnözők továbbképzésére szolgáló, kvázi wellness létesítmények helyett.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…