2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

12 közterület-felügyelőt rúgtak ki

Munkahelyteremtés Fidesz-módra. Pedig korábban azt bizonygatták, a rendészeti szerv felállítása nem hoz elbocsátást.

Annak ellenére bocsátottak el a miskolci polgármesteri hivatalból 12 közterület-felügyelőt csütörtökön, hogy a februári közgyűlésen, amikor a fideszes többség döntött az új rendészeti szerv április 1-jei felállításáról, azt mondták, senkit sem bocsátanak el, sőt, magával a rendészeti szerv felállításával (melynek munkatársai lesznek április 1-jétől a mostani közterület-felügyelők) még bővítik is a rendészeti feladatokat ellátó szakemberek létszámát. Csakugyan bővítik, de a szakemberek helyett képzetlen emberekkel, akiknek az oktatására, felszerelésére milliókat kell a város pénzéből költeni, s akiket a köznyelv máris úgy hív, hogy Kriza-huszárok. Teljesen nyilvánvaló tehát, hogy akciójukkal a saját maguk által létrehozott szervezet szakmai színvonalát gyengítik. Minderről Bartha György szocialista önkormányzati képviselő számolt be pénteken Miskolcon.

Elmondta: a csütörtökön elbocsátott 12 közterület-felügyelő régi motoros a szakmában, ismerik a város minden szegletét, hiszen jelentős részük még a KDNP-s, majd fideszes színekben politizáló Kobold Tamás polgármestersége idején kezdte meg a szolgálatot. Munkájukat a köztisztviselői törvény értelmében minden évben minősítették, még pedig kiválóra. Az új rendészeti szervhez ugyanakkor olyan új embereket vesznek fel, akiknek a felszerelésére, kiképzésére nyilvánvalóan költeni kell. Azzal, hogy szakembereket bocsátanak el, miközben képzetleneket vesznek fel, kárt okoznak a városnak, egyetlen céljuk az, hogy minél több, a városvezetéshez, a Fideszhez közel álló embert tudjanak foglalkoztatni. Hangoztatta, hogy mindez mintegy 10 millió forintos nagyságrendű kárt okoz a városnak, hiszen az újak felszerelése, oktatása mellett az elbocsátott emberek felmondási idejét, végkielégítését is fizetni kell.

A szocialista képviselő hangsúlyozta azt is: a magát kereszténynek tartó városvezetés ebben az ügyben is farizeus magatartást tanúsított, hiszen hivatalba lépésük óta nem először fordul elő, hogy közvetlenül nagy egyházi ünnep előtt döntenek emberek sorsáról. 2010-ben karácsony előtt rúgtak ki több hivatali dolgozót, és városi cégek alkalmazottait, 2012 karácsonya előtt pedig szintén karácsony előtt döntöttek arról, hogy minden értesítés nélkül kizárják a melegvíz-szolgáltatásból a nem fizető avasi családokat (Bartha György ebben az ügyben korábban sajtótájékoztatón beszélt. Akkor jelezte, a kizárás természetesen jogos, de az eljárást, az időpontot még a nem vallásos emberek is okkal kifogásolják). Most éppen a húsvét előtt kellett lehetetlen helyzetbe hozni embereket, akiket derült égből villámcsapásként ért elbocsátásuk híre.

Forrás:északonline.hu

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek