2023. 12. 5. kedd

Vilma
1 EUR 379 HUF
1 GBP 442 HUF

1111 éve – Győztes tudat, sikeres jövő

A Jobbik Ifjúsági Tagozata egy új, sikereinkre és győzelmeinkre jobban építő tananyag megalkotását szorgalmazza annak érdekében, hogy megerősítsük a fiatalabb generációkban a győztes tudatot.

Ma, a Pozsonyi csata 1111. évfordulóján különösen fontos felhívni erre a figyelmet. A négynapos ádáz küzdelem során a magyar seregek győzedelmeskedtek a többszörös túlerővel szemben, így bebiztosítva a magyarság helyét Európa szívében.

Sajnálatos módon a magyar történelemkönyvekben erről szinte semmit nem lehet olvasni, pedig ezt az ütközetet tekinthetjük a honfoglalás lezártának is. Az ilyen és ehhez hasonló csaták büszkeségre okot adó mozzanatai a magyar történelemnek, amely megalapozhatná a büszke nemzettudatot és egy győztes nemzethez való tartozás érzését.

A Jobbik Ifjúsági Tagozata szerint szükség lenne a NAT kidolgozásában résztvevő szakembereknek egy ilyen irányú módosítás alkalmazására.

A fiatalabb generációk számára különösen fontos lenne a győztes tudatú történelemoktatás, hiszen erősítené bennük az összetartozás és a közösséghez való tartozás erejét és elkötelezettségüket az országhoz és a nemzethez.

Kálló Gergely, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma meggyújtjuk a hit gyertyáját
A karácsonyra készülődés az adventi időszakkal kezdődik, közelebbről pedig advent első vasárnapjával. Ez nincs egy meghatározott naphoz kötve, de első…
Ahol a szívbetegség kezdődik
Szívelégtelenség és szívünk megváltozott energia-anyagcseréje  A szív és érrendszeri betegségek vezető haláloknak számítanak világszerte. 1  Ált…