2023. 09. 23. szombat

Tekla, Líviusz
1 EUR 387 HUF
1 GBP 446 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Kilátó Restart – Autó helyett inkább gyalogosan a Kilátó felé!

Kilátó Restart – Autó helyett inkább gyalogosan a Kilátó felé!

Jól halad az Avasi kilátó felújítása – a kivitelező most arra kéri az autósokat, hogy a teherautós és munkagép-forgalom akadályozásának elkerülése, illetve saját gépkocsijuk megóvása érdekében ne hajtsanak be a Mendikás dűlőnek a buszvégállomás melletti kereszteződéstől a kilátóig terjedő szakaszára.

 

Bár a vízművek telephelyére vezető bekötőútig nem tiltott a behajtás, és az út egyik oldalán parkolni is lehet, az építési munkálatok és a megnövekedett teherautó-forgalom miatt az útburkolat állapota sokat romlott, ezért sem érdemes ráhajtani. A bekötőút utáni szakaszon pedig a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai jogosultak büntetni mind a behajtás, mind a parkolás miatt.

 

A Kilátó felújításának ideje alatt a környék nagy része munkaterületnek számít, a kivitelező szerint a rekonstrukció jól halad, és a tervek szerint az év végére teljesen megújul majd az egykori tévétorony, az épület előtti területen pedig egy szolgáltató központot, illetve komfortpontokat alakítanak ki.

A Kilátó ReStart része a történelmi Avas és az Avas domb rehabilitációjának, amely Veres Pál polgármester Nagy-Miskolc programjának egyik kiemelt vállalása volt.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Szeptember 23-a legyen a Te napod! Dicsőítésekkel és tanúságtételekel a II. János Pál pápa téren reggel 9 órától este hatig. A programsorozat Szentmis…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) október végéig folyamatosan végzi az adószámla-értesítők kiküldését a magánszemély és egyéni vállalkozói ügyfeleine…