2024. 03. 4. hétfő

Kázmér
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Kik pihenhetnek a hidegvölgyi pihenőházban?

Hivatalosan már egy éve átadták a Hidegvölgyi pihenőházat, de eddig nem tudtuk kideríteni, hogy kik, mikor és milyen feltételek mellett vehetik igénybe a létesítményt.

 

 

 

 

 

 

A Budakeszi központjától a budajenői országúton 5 kilométernyire lévő pihenőházat hivatalosan  tavaly júliusban adták át, az erre fordított 52 millió forintból egy már korábban meglévő épületet alakítottak át a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSz) és a Pilisi Parkerdő Zrt közös ügyleteként. A pár méterre lévő buszmegállót is átnevezték Hidegvölgyi erdészházról, pihenőházra, noha tudomásunk szerint a buszokról leszállóknak nem valószínű, hogy ez lenne az utazási céljuk. Ugyanis, nem tudtunk nyomára bukkanni ki, mikor és milyen feltételekkel veheti igénybe a létesítményt. Kérdeztük a mellette lévő büfést, aki csak annyit mondott, hogy semmit sem tud, nem hozzá tartózik. Kerestünk a Pilisi Parkerdő Zrt (PP Zrt) igazgatóságát, de onnan se kaptunk semmiféle választ. Nem utolsó sorban próbáltuk elérni a körzet erdészeti vezetőjét, Keszléri Józsefet, aki a PPZrt. honlapja szerint az erdőgazdaság felügyelőbizottságának is a tagja. Utóbbit vagy kilencszer kíséreltük meg felhívni a telefonján, munkaidőben, méghozzá akkor, amikor a segítőkésznek mutatkozó kollégája javasolta. Még azt is hozzátette, hogy a Hidegvölgyi pihenőházzal kapcsolatban a feltételekről és az árakról csakis ő egyedül adhat felvilágosítást.

A pihenőház megnyitáskori kommunikációjában az állt, hogy a gyalogos turizmus szolgálatára is hozták létre, amelyet csak előre foglalással lehet igénybe venni, de szálláshely nincs kialakítva benne csak napközbeni ottlétre van lehetőség. Azt már nem írták, hogy összesen csak néhány embernek nyújt kényelmet, túra közbeni betoppanásról szó sem lehet. Pedig az utóbbi szolgálná leginkább az itt nem csekély számban elhaladó kirándulót.

 

 Friss hír!

Tompos Márton, a Momentum szóvivője és parlamenti képviselője számolt be arról, hogy kedden reggel betekinthetett a Miniszterelnöki Kormányirodánál egy szerződésbe, amely egyetlen napra másfél milliós kiadásról szólt. Eszerint  másfél milliós szerződést kötöttek a Parkerdő Élményközpont Kft.-vel, ami egy budakeszi vadászházat üzemeltet.

 

A Momentum politikusának elmondása szerint a betekintésen telefont, vagy fényképezőt nem használhatott, ezért csak lejegyzetelni tudta, hogy mégis mire költött el ennyi pénzt a Kabinetiroda egyetlen nap alatt A szerződés 2021  június 22-re szólt, kicsit több, mint bruttó 1,5 millió forintról, egy közigazgatási államtitkári értekezlet kiszolgálására. Ebben az szerepelt, hogy aznapra kell étel- és italszolgáltatás.

 

Tompos Márton fel is sorolta, milyen tételekkel találkozott ebben a dokumentumban. Külön kihangsúlyozta, hogy mindez az adófizetők pénzéből került kifizetésre. 25 személynek négy fogásos vacsora, bor-sorral 33.500 forintért fejenként és italfogyasztás (rövid italok nélkül) 8900 forint, természetesen ez is fejenként értendő. Továbbá 20 fő részére vacsora 7900/fő, és ugyanannyi embernek alkoholmentes italfogyasztás 4900 forint/személyeként számolva.

 

Kertész Z István

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hadüzenet összefogással
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2023 nyarán alakított munkacsoportot az illegális dohánykereskedelemmel szemben. A legújabb intézkedés részeként a …