2022. 07. 5. kedd

Emese, Sarolta
1 EUR 402 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Kálmán Olga kiderítette: raktárban porosodnak a közpénzből vásárolt covid-tesztek

Kálmán Olga kiderítette: raktárban porosodnak a közpénzből vásárolt covid-tesztek

Kálmán Olga a DK elnökségi tagjaként közérdekű adatigényléssel fordult az Állami Egészségügyi Ellátó Központhoz, hogy megtudja, mennyi koronavírus tesztet kaptak a Külügyminisztériumtól, és ezekből kinek, mennyit és hova osztottak ki.

A válaszból kiderült, hogy közel másfél millió teszttel nem tudnak elszámolni, ezért feljelentést tett az Országos Kórházi Főigazgatóság ellen. Így derült ki, hogy az elszámolásból hiányzó majdnem másfélmillió fel nem használt teszt egy raktárban porosodik.

A Demokratikus Koalíció képviselőjelöltje elképesztőnek nevezte, hogy miközben az egyre nehezebb körülmények között élő magyarokkal nyakra-főre fizettetik ki a majd’ 20 ezer forintos tesztet, addig közel másfél millió teszt egy raktárban van bezárva, kihasználatlanul. Hozzátette: a Demokratikus Koalíció a koronavírus-járvány első hullámának megjelenése óta követeli a tömeges tesztelést, Orbánék azonban nem akarnak felelősségteljesen viselkedni, nem akarják megóvni a magyarok egészségét. Mi, európai magyarok ezért is fogjuk 2022-ben leváltani ezt a rendszert, és Dobrev Klára vezetésével fel fogunk állítani egy felelősségteljes kormányt!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum