2024. 02. 22. csütörtök

Gerzson
1 EUR 388 HUF
1 GBP 453 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Jobbik:Magyarország bajban – megoldást kell találni a kőolajszállítás folytatására!

Jobbik:Magyarország bajban – megoldást kell találni a kőolajszállítás folytatására!

Napokon belül még az eddiginél is nagyobb lehet a baj a hazai energiaellátásban, aminek beláthatatlan következményei lehetnek mindenki számára. S, hogy miért? Mert az „olcsó” orosz olaj, amiről már kiderült, hogy nem is olyan olcsó, nem érkezik napok óta Magyarországra.

 

2008-ban azt mondta Orbán Viktor, hogy függetleníteni kell Magyarországot az orosz energiától, amióta viszont kormányoznak, azóta hátrafelé mentek és nem előre, egyáltalán nem csökkent az oroszoktól való függőségünk. Lehet itt mutogatni a háborúra, a szankciókra, de az egyirányú függőséget nem más okozta, mint az Orbán kormány elhibázott politikája.

 

A válságban pedig mit javasol a kormány?! Hogy fűtsön mindenki fával, az iskolákban is vissza a kályhához! Persze a közlekedés nem működik fával, és ha minden hazai erdőt kivágnak, akkor a jelenünk mellett a jövőnket is tönkreteszik.

 

A Jobbik mindazonáltal reméli, hogy még mielőtt beüt a totális krach, minden érintett fél kompromisszumra jut egymással a kőolaj tranzitdíj-fizetésének kérdésében. Ha nem találnak megoldást záros határidőn belül, nem csak az üzemanyag-ellátás terén alakulhat ki hiány és drasztikus áremelés, hanem az élet minden területén drágulást és ellátási zavarokat okozna.

 

A Jobbik a magyar nemzeti érdekeket képviselve, arra kér minden érintett felet, különösen az olajvezetéket elzáró Ukrajnát, de a magyar, az orosz és az uniós szerveket is, hogy tanúsítsanak önmérsékletet, s rövid időn belül állapodjanak meg a tranzitdíj átutalásának biztosításáról, a kőolajszállítás zavartalan újraindulásáról.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Demokratikus Koalíció nem kért, nem kapott és nem használt fel külföldről származó pénzügyi támogatást, ennek ellenére végeredményben közel 90 milli…

További cikkek