2024. 05. 30. csütörtök

Janka, Zsanett
1 EUR 387 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Jobbik:Ha a vizünket is elveszik, akkor már csak a levegő marad, ami nem a Fideszé. Az lesz a következő 

Jobbik:Ha a vizünket is elveszik, akkor már csak a levegő marad, ami nem a Fideszé. Az lesz a következő 

A termőföldek, az autópályák, az egyetemek után most a vízre is rá akarja tenni a kezét a Fidesz. És hogy hogyan?

Tíz évig dolgozott rajta szisztematikusan, hogy tönkretegye, eladósítsa a szolgáltatókat, majd pedig most mint megmentő jelenik meg a kormány, és kéri az önkormányzatokat, hogy minden tulajdonukról mondjanak le ingyen, adják át állami kezelésbe a víz- és csatornaszolgáltatást annak minden járulékával együtt. Olyat tesz, amire utoljára a tsz-es időkben volt példa. Azt mondják, attól félnek, hogy magánkézbe adná majd valaki. Hát mi is épp ettől tartunk, mert látva az elmúlt évtized gátlástalanságait, szinte borítékolható, hogy ők már megtalálták a módját, miként szervezik ki ezt is a haveroknak.

 

Rengeteg a kérdés, és nincsenek válaszok. A központosítás után mi lesz a dolgozókkal helyben? Tervezi-e a kormány, hogy a teljes egészet vagy a részegységeket kiszervezi? Mi lesz a tulajdonokkal, irodákkal, földekkel? Eladják, esetleg már van is rá vevő?

 

Nem csak nem lehet ezt a kezdeményezést támogatni, de egyben felér egy hazaárulással a vízvagyon feletti spekuláció. Állami mobilszolgáltató nélkül egész jól elvoltunk idáig is, most sem a Vodafone-ra kellett volna költeni százmilliárdokat, hanem a vízre. Arra a vízre, ami a lételemünk, mindennél nagyobb kincs, ráadásul egyszer s mindenkorra ki kell jelenteni, hogy az nem a kormányé, hanem miénk, magyaroké.

 

A Jobbik törvényjavaslatot nyújt be a parlamentnek, hogy azok a víziközmű-szolgáltatók, amelyeket átvesz az állam, ne kerülhessenek magánkézbe, ne lehessen koncesszióba adni ezeket, mint ahogy azt az autópályákkal tették.

 

Hamarosan kibújik a szög a zsákból, kiderül, mi a Fidesz terve a vízzel, csak nehogy késő legyen. Arra kérünk minden önkormányzatot, hogy ne mondjon le a tulajdonáról, a kormányt pedig arra szólítjuk fel, hogy ne zsarolja és ne sarcolja az embereket, hanem támogassa őket, ezt hívnák kormányzásnak!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Tiltott rovarölő szereket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy bolgár kamionban Békés vármegyénél. …