2024. 02. 22. csütörtök

Gerzson
1 EUR 387 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Jobbik:Orbán szerint a kormány állítólag rögzítette az árakat, akkor itt az ideje a benzinárak befagyasztásának is!

Jobbik:Orbán szerint a kormány állítólag rögzítette az árakat, akkor itt az ideje a benzinárak befagyasztásának is!

Orbán Viktor a szokásos rádiós propagandaszereplésén is hozta a formáját: próbálta elterelni az ország és a magyar emberek valós gondjairól a figyelmet. Természetesen megint megvolt a kötelező migránsozás. Arra már fel sem kapjuk a fejünket, hogy a magát ilyenkor rendszerint Magyarország legnagyobb virológusának képzelő Orbán szerint a sok vírusvariáns a migránsok miatt van. Az viszont újdonság, noha voltak már rá jelek, hogy Orbán felsorakozott az Európai Uniót pénzbeli támogatás hiányában migránsáradat megindításával nyíltan zsaroló diktátor cimborái, Lukasenka és Erdogan mögé. Orbán ugyanis elmondta, hogy amennyiben nem kapja meg az általa követelt, és feltételezhetően a strómanjai által ellopni kívánt uniós támogatást, akkor ő készen áll arra, hogy nyit egy korridort, ahol a migránsok felmasírozhatnak olyan országokba, ahol szívesen látják őket.

 

Orbán hasonló „intellektuális fölénnyel” próbálta megmagyarázni az oltásokkal kapcsolatos felelősségáthárítást is, persze azt nem mondhatta el, hogy egy populista diktátor nem vállalhat fel népszerűtlen intézkedéseket. Ezért, ahogyan azt már tőle megszokhattuk, inkább a demagógia eszközével élt. Szerinte ugyanis nem a kormány gyávasága miatt kellett a munkaadókra hárítani az oltás kötelezővé tételének felelősségét, hanem azért, mert szerinte a magyar emberek azt simán elfogadják, ha egy munkahely dolgozói az otthonmaradást kérik a nem beoltott kollégáiktól. A mérések szerint az emberek támogatják ezt az intézkedést – erősítette meg egyszemélyes döntését a kormányfő –, bár azt nem árulta el, hogy mely felmérésre hivatkozik.

 

De a rádiószereplésből nem maradt ki a hazai ellenzékkel kapcsolatos éppen aktuális hazugság sem, Orbán szerint ugyanis az ellenzék álláspontja, hogy ha a piacon nőnek az árak, akkor az emberek is fizessenek. A nemzeti kormány viszont rögzítette az árakat. Ezt addig lehet fenntartani, amíg Fidesz kormány van – indokolta a hatalomhoz történő ragaszkodásának beteges mivoltát a kormányfő.

 

Arról nem volt szó, hogy a néppárti Jobbik több hete éppen az üzemanyagárak befagyasztását követeli Orbántól, hogy ne szálljanak el az árak. Ugyanis, ha a benzin drágul, akkor minden drágul.

 

Arról sem esett szó, hogy a néppárti Jobbik több hónapja a forint gyengülésének megállítását követeli Orbántól. Ugyanis, ha a forint gyengül, akkor minden drágább lesz.

 

Arról sem volt szó, hogy a néppárti Jobbik évek óta éppen a világ legsunyibb adójának, a legszegényebbek által is ugyanúgy minden vásárláskor megfizetett, világrekorder 27%-os áfának a csökkentését követeli Orbántól. Ugyanis, ha az általános forgalmi adó magas, akkor az áremelkedés még jobban sújtja a lakosságot.

 

Mindeközben az Orbán-család „csodás” gazdagodásnak köszönhetően – amely nyilvánvalóan bizonyítja, hogy Orbán Viktor igenis foglalkozik üzleti ügyekkel – még hivatalosan is minimum havi 180 millióból tengeti szűkös, puritán hétköznapjait. Mindössze havi 180 millió forintból kénytelen élni a miniszterelnök családja… Hát igazság ez?

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nem megfelelő orvostechnikai eszközök behozatalát hiúsította meg, ezzel védve a hazai piacot az állampolgárok életé…