2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Jobbik: Befejeződött Pintér miniszter úr konzultációja a tanárokkal.

Jobbik: Befejeződött Pintér miniszter úr konzultációja a tanárokkal.

Miután több mint egy éve tartanak a tiltakozások, sztrájkok a magyar oktatás rendszerének tarthatatlan helyzete miatt, megkésettnek, elégtelennek tartjuk a „konzultálást”, ami ráadásul az érintettek szerint csak olaj volt a tűzre, Pintér pedig egyszerűen letagadta a súlyos problémákat.

Szögezzük le: mi konzervatívként hiszünk a teljesítményalapú társadalomban és abban, hogy minden polgárnak egyenlő esélyt kell biztosítani a tudás megszerzéséhez és a tanuláshoz. Ezért javasoltuk régóta a pedagógusok azonnali 50%-os béremelését. Azonban ez csak a nulladik lépés, mert nekünk meggyőződésünk, hogy minden fillér, amit az oktatásra költünk, jó befektetés a jövőbe a 21. században, a tudás és az információ századában. Ezért azonnali tettekre van szükség az oktatási rendszer átfogó modernizálása érdekében.

Ezért javasoljuk, hogy átfogóan és haladéktalanul be kell építeni a digitalizáció eszközeit és eredményeit is az oktatásba, valamint azonnal meg kell háromszorozni a pedagógusok munkáját segítők létszámát. Mivel a felzárkózás legfontosabb alappillére az oktatás, ezért a hátrányos helyzetű területeken oktató pedagógusoknak kiemelt bérezésben kell részesülniük! Reméljük, hogy az összesített pedagógus-béremelésen felül ez nem csak ígéret marad, hanem a kormány végre valóban elkezdi a hosszú évtizedek óta ígért felzárkóztatást. Azonnal fel kell emelni a tankötelezettség határát 18 évre, illetve meg kell kezdeni a NAT teljes körű olyan megújítását, amelyben 60-40 százalékos arány alakul ki az ismeretközvetítés és a személyiségfejlesztés kötött. Azonnal vissza kell állítani a nulladik, idegen nyelv tanulását szolgáló év lehetőségét, és meg kell kezdeni az iskolai nyelvoktatás megújítását.

Felelős konzervatív pártként támogatjuk a szakszervezetek felhívását a nemzeti oktatási kerekasztal összehívására, hiszen a fenti pontokon kívül is részletes és átfogó elképzeléssel rendelkezünk a magyar oktatás megújításával kapcsolatban. Mert mi tudjuk, hogy a tanárok nem elbocsájtható cselédek, hanem felelős értelmiségiek, akikkel nem zárt körben konzultálni kell egy felelős kormánynak, hanem végre forrást juttatni és belefogni a nagy közös munkába.

dr.Brenner Kolomann

Jobbik

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …