2024. 05. 19. vasárnap

Ivó, Milán
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Jobbik: A borzalmas válságkezelés után újabb megszorítások jönnek

Jobbik: A borzalmas válságkezelés után újabb megszorítások jönnek

A hazánkról szóló IMF-jelentés is felrója a kormánynak, hogy nagyban hozzájárult az uniós szinten dobogós inflációhoz, az általa okozott nagy hiány és az általános gazdasági válság miatt pedig jövőre komoly megszorításokra készül.

 

Amit az IMF „ambiciózus fiskális kiigazításnak” hív, az valójában húsbavágó, a magyar családokat drámai módon érintő kiadáscsökkentés lehet, mivel a befagyott közösségi forrásokat eddig sehonnan sem tudták pótolni. Fennáll a veszélye, hogy az uniós pénzeket majd nem éppen kedvező feltételek mellett felvett keleti megahitelekkel próbálják helyettesíteni, végső esetben pedig a kormány akár az IMF-hez fordulhat segítségért. Szögezzük le: ezt az utat hazánk már kipróbálta, és semmiképp sem szabad újra rálépni, főleg azért, mert olyan ajánlásokkal is együtt jár, amelyek megint csak a polgárokat érintik hátrányosan. Hazánk számára a jelenleg befagyott, számára járó források ésszerű felhasználása jelentene kivezető utat, mindez viszont az eddigi korrupciós szint mellett nem megy.

 

Éppen ezért a Jobbik arra szólítja fel a kormányt, hogy a válság valódi, fenyegető mélységeit felismerve ne csak elbábozzon bizonyos lépéseket a korrupció csökkentése kapcsán, valamint a 27%-os ÁFA beszedésének csúcsra járatásának megszüntetésével hagyja az ÁFA összegét az embereknél az alapvető élelmiszerek, a gyermeknevelési cikkek és a rezsiszámlák körében is!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…