2023. 01. 27. péntek

Angelika
1 EUR 387 HUF
1 GBP 440 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Jakab Péter: Ezt a fene nagy gazdasági növekedést mikor fogja Orbánon kívül más is érezni?

Jakab Péter: Ezt a fene nagy gazdasági növekedést mikor fogja Orbánon kívül más is érezni?

Miközben a miniszterelnök azzal dicsekszik, hogy a magyar gazdasági növekedés a harmadik legmagasabb Európában, megnéztem mit jelent ez a valóságban.

▶️ A KSH szerint az elmúlt egy évben a fizetések körülbelül 3 százalékkal nőttek.

▶️ A forint közben 5 százalékkal gyengült, vagyis az árak jobban emelkedtek, mint a bérek. A pénzünk egyre kevesebbet ér. Főleg, ha azt nézzük, hogy egy év alatt az étolaj 25 százalékkal, a margarin, a liszt meg a tojás közel 8 százalékkal lett drágább. A parizert most hagyjuk.

▶️ Néztem a Fidesz plakátjait, de olyat nem láttam, ahol a kormány megkérdezné, hogy dühíti-e önt a mérhetetlen drágulás, ezért írásbeli kérdést tettem fel őfelségének arról, hogy ezt a fene nagy gazdasági növekedést mikor fogja rajta kívül más is érezni.

Mondjuk a saját pénztárcáján.

▶️ Az én válaszom az, hogy akkor, amikor majd elvesszük az övét, mert abban van a mi pénzünk is. Az ő válasza meg gondolom az lesz, hogy Soros, Brüsszel, bohóc, moslékkoalíció és ezek kombinációja. A ti válaszotokat pedig remélem a választáson fogjuk megkapni, amikor is elkülditek ezt a bandát oda, ahová valók. Ott fog kezdődni a valódi gazdasági növekedés.

Fizessenek meg a tolvajok! Jólétet minden magyarnak!

Jakab Péter

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek